< Terug

Basis Smeerpaté

Ingrediënten
Ingrediënten:

* 3 kg Varkenslever

* 6 kg Varkensbroekspek

* 2,5 L melk

* 600 gr Verstegen rijstebloem                                          650766

* 600 gr Boter

* 9 stuks eieren                                                                             506910

* 1 L tomaat uit blik, geconcasseerd

* 220 gr Verstegen Colorozozout                                       650767

*910 gr Verstegen Mix voor pate Belgie                         656980

*70 gr Verstegen uiensnipper vers gebakken              650764

* 14 gr Verstegen vanillesuiker                                            650893

* 42 gr Robruco                                                                              651336

 

Bereiding
Bereidingswijze:

*Breng 10 liter water aan de kook met iets colorozo zout en broei het broekspek op 90 ° C tot het vingergaar is

* Breng de melk met de gepelde tomaten aan de kook en bind dit met rijstebloem, de rijstebloem eerst even oplossen in iets koud water,even laten doorkoken en terugkoelen tot beneden 70° C

* Smelt de boter au bain- marie

* Ontdoe de lever van de galbanen

* Cutter de lever met het Colorozozout en eieren tot de lever bubbeld en binding geeft

*Voeg de Robruco toe en cutter enkele slagen door.

*Haal het geheel uit de cutter

* Het broekspek in de cutter storten en enkele slagen laten lopen

* De lever,rijstepap,Patemix,uiensnippers en vanillesuiker toevoegen

*Doorcutteren tot de gewenste snit

*Eindtemperatuur maximaal 40 °C

*Bij een laag toerental de gesmolten boter straalsgewijs toevoegen

* Het deeg afvullen in een goed beboterde en eventueel met vetspek belegde schalen vormen

*Goed afdekken met vetspek en garen in een oven op 78°C tot een kerm van 68°C

* Snel terugkoelen en goed door laten koelen in de koeling

* Afwerken met een gasbrander en suikerwater om de pate te branden

Tip: gebruik deze basis voor diverse patévariaties.

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen