05.02.2020

Beter Leven Keurmerk 

terug naar
nieuwsoverzicht

Sinds 2017 is de VAV*groep gecertificeerd voor het Beter Leven keurmerk van de Nederlandse Dierenbescherming. En daar zijn wij trots op! Graag vertellen wij je iets meer over Beter Leven keurmerk (BLk).


Wat is BLk?

Het Beter Leven keurmerk wordt uitgegeven door de Nederlandse Dierenbescherming. Producten die het keurmerk dragen, staan garant voor meer dierenwelzijn. De dieren hebben meer leefruimte, worden over minder grote afstanden getransporteerd voor de slacht en hun natuurlijke leefomstandigheden worden zo veel mogelijk nagebootst. Zo geldt voor vleeskuikens met 1 ster dat zij langer de tijd krijgen om rustig en sterk op te groeien en ze meer daglicht en stalruimte hebben. Op deze manier streven we samen naar een duurzame vleesindustrie, waarbij de belangen van zowel mens als dier worden behartigd.


Welke producten zijn BLk?

Je kunt BLk-producten herkennen aan het logo van de Dierenbescherming. Daarnaast vind je op het keurmerk 1, 2 of 3 sterren. Hoe meer sterren, hoe hoger het niveau van dierenwelzijn.


Wat betekent BLk voor jou?

Het Beter Leven keurmerk bestaat inmiddels al meer dan 10 jaar, en er wordt steeds gewerkt aan verdere uitbreidingen naar nieuwe producten en nieuwe bedrijfstypen.  Op dit moment mag je als slager of horeca-specialist wél BLk-producten verkopen, maar je mag hier niet actief reclame voor maken of het logo van BLk gebruiken. In de winkel mag dus geen speciale aandacht worden besteed aan BLk, tenzij je jouw speciaalzaak via de Dierenbescherming laat certificeren. Daar zijn uiteraard kosten aan verbonden, dus je zult zelf in moeten schatten of de verkoop van BLK voldoende oplevert om de kosten voor certificering te dekken.


Vragen?

Heb je nog vragen over BLk? Denk je aan certificering, of wil je meer weten over de regels rondom BLk? Neem dan contact op met onze kwaliteitsafdeling (Daphne van Meygaarden, 076-5043013, kwaliteit@vavdivers.nl) of één van onze vertegenwoordigers. Wij helpen je graag verder!

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen