< Terug

Tiroler Eisbein

Ingrediënten
Ingrediënten:
  • Varkenshiel (van de ham)
  • 150 gram Verstegen vloeibaar spuitmiddel 650750.
  • 100 gram Verstegen colorozozout 650767.
  • 1 liter Water.
  • 2 gram Verstegen robruco 651325.
  • Verstegen combisteamer mix 651459.
Bereiding
Bereidingswijze:
  • Varkenshiel dik bevleesd met zwoerd ca 15% injecteren met pekel bestaande uit water, vloeibaar spuitmiddel, colorozozout en de robruco .
  • Vacumeer en 48 uur pekelen.
  • Kook de varkenshiel op 78°C gedurende 6 uur.
  • Haal de varkenshiel uit het vacuüm en laat even aandrogen.
  • Bestrooien met combisteamer Mix.
  • Grill af op 175°c gedurende 10 minuten.

Bereidingsadvies:
Verwarm de Tiroler Eisbein in een voorverwarmde oven op 140°C.

Serveertip:
Lekker met Zuurkoolstamppot en Verstegen Jus kant & klaar.

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen