< Terug

Hybride BBQ worst met 37% vlees

Ingrediënten
Ingrediënten:

3700 gram mager varkensvlees
2300 gram oesterzwamgehakt 751091
2000 gram ijs
2000 gram AVO planzencrème 654689

Ingrediënten per kilogram:
17 gram zout
35 gram AVO BBQ griller premium 655623

Bereiding
Bereidingswijze:
  • Vlees 3mm malen.
  • Gemalen vlees met ijs, zout en mix uitcutteren tot ±2°C. 
  • Planzencrème langzaam toevoegen en emulgeren. 
  • Daarna het oesterzwamgehakt toevoegen op mengstand (bij gebruik van oesterzwamgehaktsnippers uitcutteren tot een eindtemperatuur van 10°C).
  • Uitvullen in uitgewaterde varkensdarmen op gewenst gewicht.
  • Rijpen: 1 nacht laten doorkleuren in de koelcel bij 2°C.
  • Koken op 78°C tot een kern van 73°C. 
  • Terugkoelen.
  • Na verpakken eventueel nog napasteuriseren.
Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen