Geen winkel in voedingsmiddelen zonder kruiden of specerijen. Dit zijn vaak de ingrediënten die de uiteindelijke smaak bepalen of de houdbaarheid verlengen.

 

Het verschil tussen een kruid of een specerij is de herkomst. Een kruid is van oorsprong inheems en een specerij is afkomstig uit een ander land. Specerijen komen vaak uit landen met een tropisch of subtropisch klimaat. De vroegere Oost-Indië-vaarders namen de specerijen mee uit verre landen. Kruidnagel of nootmuskaat zijn bekende voorbeelden van gedroogde specerijen die in onze cultuur niet meer zijn weg te denken.

 

De meeste kruiden en specerijen zijn tegenwoordig verwerkt in mixen. Het voordeel van een mix is de toepasbaarheid. Een recept is makkelijk te maken met een vaste hoeveelheid van een product. Uiteraard zijn enkelvoudige kruiden en specerijen ook verkrijgbaar.

 

Tot onze vaste kruiden-en specerijenleveranciers behoren onder andere:

Verstegen, Epos, Degens, Hela Thissen, Wijko, AVO, Van Hees etc. 

Met ons huismerk Paul op’ t Hoog bieden wij hoogwaardige producten tegen een gunstige prijs. De prijs- kwaliteitverhouding is het grote pluspunt van dit merk.

 

Recepten kun je opvragen bij je vertegenwoodiger.